Delfinen boltre sig i Svendborg Sund. Foto: Lasse Hjort

Delfinen Delle i Svendborg Havn

Tjek denne lille film ud

- en meget glad og legesyg Delle.


https://www.instagram.com/reel/ChJo0HTAARD/?utm_source=ig_web_copy_linkI over tre år har en stor delfin boltret sig i Svendborg Sund. Delfinen Delle, som svendborgenserne kalder den, dukkede op i efteråret 2019 og har holdt til i Svendborg siden da, hvor den lader til at hygge sig og få nok føde. 


Den holder sig meget i de samme områder af havnen; omkring færgelejet og de store bøjer midt i sundet, på ydersiden af Frederiksø eller ved området nær den lille strand ved lystbådehavnen, men den ses også helt ude ved Christiansminde og Troense i ny og næ. Så hvis man padler de steder, er der gode muligheder for at møde den. Delfinen er særlig glad for de store færger, så man kan også tit se den ledsage Ærøfærgen og Højestene ind og ud af havnen og springe højt i hækbølgerne og foran stævnen.  Selv om delfiner ser venlige og fredelige ud, er det vigtigt at huske på, at de er vilde rovdyr. Delfinen Delle er omkring tre meter lang og vejer cirka 300 kilo, så det er vigtigt at omgås den med både respekt og forsigtighed og ikke hoppe ned i vandet til den. Den er meget nysgerrig og ­interesseret i næsten alt, der foregår på vandet, også SUP-padlere og kajakroere, og kommer gerne og hilser på. Hvis den svømmer væk, skal man ikke forfølge den, da det er et tegn på, at den gerne vil være i fred. 


Delle er en delfin af arten øresvin, der ellers kun sjældent besøger de danske farvande. Men i Svendborg Sund kan man altså være heldig at møde den på sin SUP tur.